Πάνω από 1 δισ. δολ. θα ρίξει στην Ελλάδα η Eldorado Gold

Πάνω από 1 δισ. δολ. θα ρίξει στην Ελλάδα η Eldorado Gold
Περισσότερα του ενός δισ. δολάρια προτίθεται να επενδύσει στην Ελλάδα τα προσεχή 5 χρόνια η Eldorado Gold Corporation.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Βανκούβερ του Καναδά και είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Τορόντο και της Νέας Υόρκης προανήγγειλε ότι την προσεχή εβδομάδα θα δημοσιοποιήσει τα επενδυτικά της σχέδια για τη χώρα μας.

Η Eldorado Gold Corporation, που διατηρεί εργοστάσια παραγωγής χρυσού στην Κίνα, την Τουρκία και τη Βραζιλία, ελέγχει στην Ελλάδα τα Μεταλλεία της Χαλκιδικής, τα Έργα Χρυσού στο Πέραμα Αλεξανδρούπολης και είναι 20% μέτοχος στο έργο Σαππών στην Ροδόπη.

Σε ανακοίνωσή της με αφορμή την ενημέρωση που θα κάνει την ερχόμενη εβδομάδα, η Eldorado Gold αναφέρει ότι ήδη απασχολεί 1.200 υπαλλήλους στην Ελλάδα, με άμεση προοπτική να διπλασιάσει αυτές τις θέσεις εργασίας τα προσεχή 1- 2 χρόνια, καθώς θα αναπτύσσονται τα έργα της στην Χαλκιδική και στο Πέραμα της Αλεξανδρούπολης.

«Η Eldorado Gold Corporation θεωρείται σήμερα από τους μεγαλύτερους διεθνείς επενδυτές στην Ελλάδα- και προτίθεται να επενδύσει άμεσα περισσότερα του ενός δισ. δολάρια ΗΠΑ τα προσεχή 5 χρόνια στη χώρα» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Αξιολόγηση