Ελληνας το αφεντικό της Philip Morris

Ελληνας το αφεντικό της Philip Morris
Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Philip Morris International ανέλαβε ένας Έλληνας. Ο λόγος για τον Ανδρέα Καλαντζόπουλο, από τον Πύργο της Ηλείας.


O Ανδρέας Καλαντζόπουλος έφθασε στην κορυφή της μεγαλύτερης πολυεθνικής καπνοβιομηχανίας στον κόσμο Philip Morris International. Η εν λόγω αλλαγή στην πυραμίδα της ηγεσίας έγινε χθες από τη Νέα Υόρκη.

Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Philip Morris International ανακοίνωσε ότι ο ελληνικής καταγωγής Ανδρέας Καλαντζόπουλος και υψηλόβαθμο

στέλεχος της εταιρείας αναλαμβάνει τη θέση του Chief Executive Officer (CEO), δηλαδή παίρνει στα χέρια του το τιμόνι του πολυεθνικού κολοσσού αφού αναλαμβάνει τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου.

Ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος θα διοικεί την εταιρεία από τις 8 Μαΐου 2013 μετά την έγκριση της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ο Έλληνας μάνατζερ πήρε τα ηνία μιας επιχείρησης που η κεφαλαιοποίησή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανέρχεται στα 150 δισ. δολάρια, όσο είναι σχεδόν το ΑΕΠ της Ελλάδας. Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος επικεφαλής Λούις Καμιλέρι αποφάσισε να αφήσει την ενεργό επιχειρηματική δράση και προτίμησε να κρατήσει τον ρόλο του προέδρου της εταιρείας.

"Είναι μεγάλη τιμή για μένα η εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας για να συνεχίσω να συμβάλλω στην εκπληκτική πορεία της Philip Morris International", δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris International αμέσως μετά την ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο 55χρονος Α. Καλαντζόπουλος εντάχθηκε στην εταιρεία το 1985 και εργάστηκε στην Κεντρική Ευρώπη, αναλαμβάνοντας διάφορες θέσεις, μεταξύ των οποίων και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Philip Morris Πολωνίας, προτού γίνει Πρόεδρος της Περιφέρειας Ανατολικής Ευρώπης το 1999. Ο κ. Ανδρέας Καλαντζόπουλος απέκτησε πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας και ΜΒΑ από το INSEAD της Γαλλίας.

Η Philip Morris International είναι η μεγαλύτερη εταιρεία καπνικών προϊόντων στον κόσμο με 7 από τα 15 κορυφαία σήματα διεθνώς, μεταξύ των οποίων και το Marlboro, το Νο 1 σήμα παγκοσμίως, με τα προϊόντα της πωλούνται σε περισσότερες από 180 χώρες.

Αξιολόγηση