Διαψεύδει η ΕΚΤ ότι θα αποχωρήσει από την τρόικα

Διαψεύδει η ΕΚΤ ότι θα αποχωρήσει από την τρόικα
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διέψευσε σήμερα Τρίτη ως αβάσιμα τα πρόσφατα δημοσιεύματα εφημερίδων ότι υπάρχουν ολοένα και περισσότερες αμφιβολίες εντός της ΕΚΤ σχετικά με τη συμμετοχή της στην τρόικα.

Σημειώνεται πως οι γερμανικές εφημερίδες Die Welt και Sueddeutsche Zeitung ανέφεραν ότι ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΚΤ ανησυχούν πως η συμμετοχή της κεντρικής τράπεζας στις προσπάθειες διάσωσης της Ευρωζώνης μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση συμφερόντων και να περιορίσει την ανεξαρτησία της.

«Το επίπεδο της δυσφορίας έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που υπάρχουν σκέψεις μεταξύ ορισμένων σημαντικών μελών της ΕΚΤ να αφήσουν εντελώς την τρόικα», ανέφερε η Die Welt, επικαλούμενη χρηματοοικονομική πηγή που δεν θέλησε να κατονομάσει.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα, ο Γιόργκ Άσμουσεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, είπε: «Η ΕΚΤ δεν θα αποχωρήσει από την τρόικα και όποια δημοσιεύματα αναφέρουν κάτι τέτοιο είναι αβάσιμα. Δεν βλέπουμε κάποιο κίνδυνο για την ανεξαρτησία μας από τη συμμετοχή μας στην τρόικα. Η συμμετοχή της ΕΚΤ στην τρόικα είναι σημαντική. Γνωρίζουμε καλά την Ευρώπη, τους θεσμούς της, την οικονομία της και παρέχουμε τεχνογνωσία σε μακροοικονομικά και χρηματοοικονομικά θέματα. Δεν θα αποχωρήσουμε από την τρόικα».

Αξιολόγηση