Στουρνάρας: Η Ευρώπη να πράξει το καθήκον της απέναντι στην Ελλάδα

Στουρνάρας: Η Ευρώπη να πράξει το καθήκον της απέναντι στην Ελλάδα
Να σπεύσει η Ευρώπη να πράξει το καθήκον της απέναντι στην Ελλάδα λαμβάνοντας σημαντικές αποφάσεις ζήτησε χθες το βράδυ από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας . “Αν η Ευρώπη αναμένει από τους Έλληνες βουλευτές να πράξουν απόψε το καθήκον τους, αναμένουμε και εμείς από την Ευρώπη, την επαύριο κιόλας, να πράξει το δικό της καθήκον, λαμβάνοντας σημαντικές αποφάσεις και δείχνοντας αλληλεγγύη σε ένα κράτος μέλος, που δοκιμάζεται επί δυόμιση χρόνια τώρα από μια βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή”.

Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι κάθε μέρα που καθυστερεί μία απόφαση, “αυτό ισοδυναμεί με αμέτρητα μαγαζιά και επιχειρήσεις που κλείνουν, με εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους, με νέους που εγκαταλείπουν τη χώρα”.

Ο κ. Στουρνάρας αναφερόμενος στην ένταξη των ταμείων στον ΕΟΠΥΥ και την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε όλους τους Δημοσίους υπαλλήλους τόνισε πως “η χώρα δεν αντέχει άλλες κατηγορίες πληβείων και πατρικίων”.

“Κανένας δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα και τους νόμους. Όλοι θα ακολουθήσουν τις μισθολογικές διατάξεις του Δημοσίου. Δεν μπορεί να ματώνει ο Έλληνας εργαζόμενος του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και κάποιοι να θέλουν την αυτοεξαίρεσή τους” πρόσθεσε

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι το νομοσχέδιο περιέχει και σκληρά μέτρα “ που κανένας υπουργός καμίας κυβέρνησης δεν θα ήθελε να πάρει” και κάλεσε του βουλευτές να “υπερψηφίσουν την ελπίδα” .

Εξάλλου απηύθυνε έκκληση να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι καταθέσεις που βγήκαν στο εξωτερικό και ανέφερε το παράδειγμα της Ιρλανδίας όπου την περίοδο της κρίσης αυξήθηκαν οι καταθέσεις.

“Αποτελεί υπέρτερο πατριωτικό καθήκον να στηρίξουμε τον δικό μας τόπο, τον τόπου που ζούμε , εργαζόμαστε και θα ζήσουν τα παιδιά μας”, είπε χαρακτηριστικά