Υποχωρεί σταδιακά ο καύσωνας

Υποχωρεί σταδιακά ο καύσωνας
Οι θερμοκρασίες Σαχάρας κάνουν σήμερα, Παρασκευή, ένα διάλειμμα, καθώς σε ολόκληρη τη χώρα σημειώνεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Ωστόσο, ο υδράργυρος ανεβαίνει ξανά το Σαββατοκύριακο, μέχρι τη Δευτέρα, οπότε θα ξεκινήσει η εξασθένιση του καύσωνα.

Η ηλιοφάνεια θα έχουμε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, εκτός από τα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και πιθανόν της Θράκης, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες, το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 21 έως 38 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 22 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Στο Ανατολικό Αιγαίο η μέγιστη θα φτάσει τους 36 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά το πρωί στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Στην Αττική η ζέστη θα συνεχίσει να είναι έντονη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό ενώ κατά τόπους θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.

Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Αξιολόγηση