Οι αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν στο νέο έτος 2013

Οι αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν στο νέο έτος 2013
Ιδιαίτερα στενά είναι τα χρονικά περιθώρια -έως το τέλος του έτους- στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και δεν επιτρέπουν την υλοποίηση περισσότερων από δύο αποκρατικοποιήσεων- και, ειδικότερα, των κρατικών λαχείων και του IBC (πρώην Διεθνές Κέντρο Τύπου), οι οποίες θεωρούνται «ώριμες».

Αυτό προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Κωνσταντίνο Μητρόπουλο. Έτσι, το κύριο βάρος στο «μέτωπο» των αποκρατικοποιήσεων «πέφτει» τώρα στο 2013, οπότε, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, θα πρέπει να ολοκληρωθούν 23 αποκρατικοποιήσεις συνολικά.

Όσον αφορά στην πρόταση του υπουργού Οικονομικών για την καταβολή τιμήματος των αποκρατικοποιήσεων και σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρείται πολύ σημαντική η παράμετρος της τιμής των τίτλων, που θα πρέπει να καθοριστεί δια νόμου.

Παράλληλα, στην πρόταση αυτή φέρεται να έχουν εκφράσει επιφυλάξεις οι επικεφαλής της τρόικας και να έχουν αναφέρει ότι εάν το τίμημα είναι σε ρευστό, μπορούν να καλυφθούν και πιθανές άλλες ανάγκες του δημοσίου, πέραν της εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους.

Πηγή: Καθημερινή

Αξιολόγηση