Δόθηκε η παράταση στην Ισπανία για τη μείωση του ελλείμματός της

Δόθηκε η παράταση στην Ισπανία για τη μείωση του ελλείμματός της
Όπως είχαμε αναφέρει και χθές από το Fpress ότι θα συνέβαινε, oι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσαν το «πράσινο φως» σήμερα, ώστε η Ισπανία να πάρει παράταση ενός έτους προκειμένου να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμά της στο 3%.

«Υιοθετήσαμε μια αναθεωρημένη σύσταση για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την Ισπανία», δήλωσε μετά τη λήξη της συνόδου ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Βάσσος Σιαρλή, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο.

Η χορήγηση «παράτασης» στην Ισπανία ήταν μια πρόταση που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είχε γίνει δεκτή από τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης. Έτσι, λόγω της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών, η Μαδρίτη θα πρέπει να πετύχει το στόχο του 3% το 2014 και όχι το 2013, όπως προβλεπόταν έως σήμερα.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν διευκρίνισε ότι σε αντάλλαγμα για τον επιπλέον χρόνο, η Μαδρίτη θα πρέπει μέχρι τα τέλη Ιουλίου να παρουσιάσει ένα σχέδιο προσαρμογής για το 2013 και το 2014. Ο στόχος πλέον είναι το έλλειμμα να πέσει στο 6,3% φέτος, στο 4,5% το 2013 και στο 2,8% το 2014.

Αξιολόγηση