Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 15% ζητά ο Κ.Μίχαλος

Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 15% ζητά ο Κ.Μίχαλος
Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με την οποία ζητά τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 15%, απέστειλε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βοιμηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, μία τέτοια ενέργεια «θα ενθάρρυνε την επιχειρηματικότητα, θα προσέλκυε επενδύσεις και θα έβαζε φραγμό στο φαινόμενο της μετανάστευσης των ελληνικών επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες με ιδιαίτερα χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές».

Στην επιστολή περιλαμβάνονται τα συμπεράσματα και οι προτάσεις που εκπονήθηκαν από το Κέντρο Μελετών του ΕΒΕΑ που αφορούν τη φορολόγηση των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσης, προκειμένου να συνεκτιμηθούν κατά την κατάρτιση ενός νέου δικαιότερου και αποδοτικότερου φορολογικού συστήματος.

Οι βασικότερες προτάσεις οικονομικού χαρακτήρα του πορίσματος του 2011 ήταν, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, η μείωση του βασικού συντελεστή εταιρικού φόρου στο 15% (και η διατήρησή του στο επίπεδο αυτό τουλάχιστον για μια πενταετία), ενώ (από θεσμικής πλευράς) προτείναμε τη δια νόμου επιβολή της αυτο-πληροφόρησης του Δημοσίου (ώστε να μειωθεί ριζικά η γραφειοκρατία).

Πηγή:Το Έθνος

Αξιολόγηση