Υποβάθμιση στο Σισμανόγλειο και απλήρωτοι γιατροί

Υποβάθμιση στο Σισμανόγλειο και απλήρωτοι γιατροί
Σε στάση εργασίας (που έληξε το μεσημέρι) και συγκέντρωση στην πύλη του Σισμανόγλειου, προχώρησαν οι γιατροί του νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι γιατί δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες των τελευταίων πέντε μηνών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι γιατροί έκαναν λόγο για υποβάθμιση των υπηρεσιών του νοσοκομείου, λέγοντας ότι οι ελλείψεις φαρμάκων και υγειονομικού υλικού βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, με αποτέλεσμα, την αναστολή πολλών προγραμματισμένων χειρουργείων.

Όπως ανέφεραν τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής των γιατρών, «από το Φεβρουάριο εφημερεύουμε χωρίς να μας καταβάλλονται τα δεδουλευμένα, με αποτέλεσμα τα οικονομικά προβλήματα όλων των εργαζομένων να διογκώνονται». Από την άλλη, προσέθεσαν, οι συνθήκες εργασίας διαρκώς επιδεινώνονται, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ασφυκτικού πλαισίου εργασίας που οδηγεί στην υποβάθμιση του νοσοκομείου και σε επισφαλείς συνθήκες περίθαλψης για τους ασθενείς.

Για «σταδιακή υποβάθμιση του νοσοκομείου, στο πλαίσιο της συνολικής εξαθλίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας, με τραγικές επιπτώσεις για τις συνθήκες εργασίας των γιατρών και την περίθαλψη των ασθενών», έκαναν λόγο οι ειδικευόμενοι γιατροί, απαιτώντας την άμεση διόρθωση του κονδυλίου χρηματοδότησης από το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αξιολόγηση