Απεργούν την Τετάρτη 27/6 οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Απεργούν την Τετάρτη 27/6 οι ξενοδοχοϋπάλληλοι
Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου. πραγματοποιούν την Τετάρτη, 27 Ιουνίου, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, διεκδικώντας την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Οι εκπρόσωποι των ξενοδοχοϋπαλλήλων θα έχουν αύριο συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων, ενώ προγραμματίζουν νέα 48ωρη απεργία στις 10 και στις 11 Ιουλίου. Η κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων αναμένεται να λήξει στις 18 Ιουλίου και των εργαζομένων στον επισιτισμό μέσα στον Αύγουστο.

Τα σωματεία των εργαζομένων, κάνουν λόγο για πλήρη απορρύθμιση στην αγορά εργασίας, ιδιαίτερα μετά την εξομοίωση του καθεστώτος του εποχικού εργαζόμενου με εκείνη του ανειδίκευτου εργάτη και καταγγέλλουν πλασματική μετατροπή των όρων της ατομικής σύμβασης σε απασχόληση λίγων ωρών, αθέμιτο ανταγωνισμό από χιλιάδες ανέργους της Ανατολικής Ευρώπης που προσλαμβάνονται με συμβάσεις μαθητείας και αμοιβές 300 έως 400 ευρώ και κάθε είδους υπεξαίρεση αποδοχών.

Ακόμη, ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται προσλαμβάνει στους κλάδους αυτούς η ανασφάλιστη εργασία που φθάνει το 60% του συνόλου, ενώ σε κάποιες περιπτώσειςχρησιμοποιούν εκπαιδευόμενους στα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) που λαμβάνουν μόνο την αμοιβή του ΟΑΕΔ.

Αξιολόγηση