ΥΠΕΞ: Στόχος η αποκατάσταση της διεθνούς θέσης της χώρας

ΥΠΕΞ: Στόχος η αποκατάσταση της διεθνούς θέσης της χώρας
Στην επιστροφή του κ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εξωτερικών μετά από χρόνια στάθηκε ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου.

«Εδώ είναι οι ρίζες σας ...» και «πιστεύω ότι ποτέ δεν ξεχάσατε την υψηλή τέχνη της διπλωματίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μολυβιάτης, επισημαίνοντας ωστόσο πως «το έργο σας δεν θα είναι εύκολο», καθώς «η κρίση δεν άφησε αλώβητο τον τομέα της εξωτερικής πολιτικής».

Ως πρώτη προτεραιότητα ο κ. Μολυβιάτης έθεσε την αποκατάσταση και ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας, καθώς όπως είπε, χωρίς αυτή δεν είναι δυνατή η άσκηση της εξωτερικής πολιτικής.

Κλείνοντας, ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι τις συνέπειες της κρίσης έχει υποστεί και το ίδιο υπουργείο και το στελεχιακό του δυναμικό. Παρά τα προβλήματα όμως, το υπουργείο λειτουργεί «κατά ένα αξιοθαύμαστο τρόπο» χάρη στον επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση των στελεχών και του προσωπικού του, υπογράμμισε και βαθιά συγκινημένος ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της διπλωματικής υπηρεσίας και τους υπαλλήλους του ΥΠΕΞ.

Στην καρδιά της μεγαλύτερης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, αναλαμβάνω την ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής με πλήρη επίγνωση της εθνικής σημασίας αυτής της αποστολής, δήλωσε με τη σειρά του ο νέος υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στόχος, είπε, είναι να ξαναβρεί η χώρα το κύρος και τη θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη και το διεθνές περιβάλλον και προϋπόθεση γι αυτό, υποστήριξε, είναι η δημιουργία εθνικού μετώπου μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων και του λαού.

Το ΥΠΕΞ πάντα προέτασσε το εθνικό συμφέρον και σήμερα, σημείωσε, τα στελέχη της διπλωματικής υπηρεσίας υπηρετούν κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες και στο σημείο αυτό διαβεβαίωσε τα στελέχη του υπουργείου και της διπλωματικής υπηρεσίας ότι θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν οι αδικίες σε βάρος τους και να βοηθηθούν αποτελεσματικά στην άσκηση των καθηκόντων τους. Τους καλώ, κατέληξε ο νέος ΥΠΕΞ, να κρατήσουν υψηλά το φρόνημα, το ηθικό τους και το αίσθημα δημοσίου καθήκοντος.

Αξιολόγηση