Έληξε η κατάσταση ομηρείας σε τράπεζα της Τουλούζης

Έληξε η κατάσταση ομηρείας σε τράπεζα της Τουλούζης
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε σήμερα το απόγευμα τον ένοπλο ο οποίος κρατούσε από το πρωί τέσσερις ομήρους μέσα σε υποκατάστημα τράπεζας στην Τουλούζη.

Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο κτίριο και απελευθέρωσαν τους δύο τελευταίους ομήρους που κρατούσε ο δράστης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ο ένοπλος τραυματίστηκε. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της τράπεζας, οι δύο όμηροι είναι καλά στην υγεία τους. Νωρίτερα, ο δράστης, που υποστηρίζει ότι τα κίνητρά του ήταν θρησκευτικά, είχε αφήσει ελεύθερες δύο από τις γυναίκες που κρατούσε.

Πηγές προσκείμενες στην έρευνα της υπόθεσης ανέφεραν ότι ο δράστης πιθανότατα πάσχει από σχιζοφρένεια και είχε διακόψει τη θεραπεία του. Ο άνδρας, η ηλικία και η ταυτότητα του οποίου δεν είναι γνωστές, μπήκε στην τράπεζα στις 10:10 (τοπική ώρα) και κλείστηκε σ' αυτή με τέσσερις ομήρους, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της τράπεζας. Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε κοντά στην πολυκατοικία όπου είχε κλειστεί ο 23χρονος Μεράχ και όπου τελικά σκοτώθηκε από τους άνδρες της Raid, της επίλεκτης μονάδας της γαλλικής αστυνομίας.

Αξιολόγηση