Ολάντ: Απαράδεκτα τα επιτόκια για Ιταλία και Ισπανία

Ολάντ: Απαράδεκτα τα επιτόκια για Ιταλία και Ισπανία
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε από το Λος Κάμπος του Μεξικού, όπου πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες η σύνοδος της Ομάδας G20, πως «είναι απαράδεκτο να είναι αναγκασμένες η Ιταλία και η Ισπανία να δανείζονται από τις αγορές με επιτόκια που φθάνουν το 7%».

«Είναι απαράδεκτο που χώρες οι οποίες καταβάλλουν τέτοιες προσπάθειες, όπως η Ιταλία, που ανατάσσουν τα δημόσια οικονομικά τους, έχουν επιτόκια 7%. Το ίδιο ισχύει και για την Ισπανία», τόνισε ο Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος τόνισε πως «η μεγάλη υπόθεση της Ευρώπης είναι να τρέξει γρήγορα σε αυτήν την συνεχή κούρσα μεταξύ γεγονότων, κερδοσκοπίας και πολιτικών αποφάσεων. Οι πολιτικές αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται πιο γρήγορα», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφερόμενος στην Ελλάδα - όπου αναμένεται ο σχηματισμός κυβέρνησης συμμαχίας έως σήμερα - ο Ολάντ είπε ότι «με την κυβέρνηση αυτή, που θα είναι στραμμένη προς την Ευρώπη, είναι που η ΕΕ θα πρέπει να συνεργαστεί, διότι είναι απαραίτητο να βαδίσουμε πιο γρήγορα», επέμεινε ο Ολάντ.

Ο Ολάντ ανέφερε εξάλλου πως το ΔΝΤ, του οποίου τα διαθέσιμα αποθεματικά αυξήθηκαν κατά την G20 κατά «456 δισ. δολάρια, ίσως και περισσότερα», κατά τον ίδιο, «δεν έγινε για να στηρίξει οικονομικά την ευρωζώνη. Αυτό μπορεί να γίνει για ορισμένες χώρες, όπως η Ελλάδα. Όμως δεν είναι αυτή η αποστολή του», τόνισε ο Ολάντ.
Αξιολόγηση