ΠΑΣΟΚ: Θα αλλάξει ακόμη και το όνομα ο Βενιζέλος;

ΠΑΣΟΚ: Θα αλλάξει ακόμη και το όνομα ο Βενιζέλος;
Αλλαγές ακόμη και στην ονομασία του κόμματος περιλαμβάνει το σχέδιο Βενιζέλου για την ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης. Οι πτυχές του, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, θα ξεδιπλωθούν ακόμη κι εντός της εβδομάδας στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Ο κ. Βενιζέλος εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στην πορεία για την ανασυγκρότηση της παράταξης και μάλιστα δεν αποκλείεται να εξαγγείλει την πραγματοποίηση - εν μέσω καλοκαιριού - Συνδιάσκεψης, η οποία θα προηγηθεί του συντακτικού συνεδρίου του κόμματος που έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο - και το έχει συζητήσει με συνεργάτες του - να προχωρήσει άμεσα στη διάλυση τόσο της ΠΑΣΚΕ (συνδικαλιστές) όσο και της ΠΑΣΠ (νεολαία, πανεπιστήμια) προκειμένου να επανασυσταθούν εκ του μηδενός.

Στους σχεδιασμούς του κ. Βενιζέλου εντάσσεται και η αποτύπωση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό και την Τετάρτη εγκαθίσταται στην Ιπποκράτους διεθνής ελεγκτική εταιρεία που θα διενεργήσει τον οικονομικό έλεγχο που έχει προαναγγείλει ήδη από τον περασμένο Μάρτιο. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι το όνομα του κόμματος θα αλλάξει και μάλιστα ότι πολύ σύντομα - εάν δεν έχει γίνει ήδη - θα κατατεθεί το αίτημα για τη νέα ονομασία της παράταξης στον Αρειο Πάγο.

Σε ό,τι αφορά τα σύμβολα του κόμματος, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη σε ποιον βαθμό θα αλλάξουν, αλλά εάν αυτό συμβεί πιθανότατα θα γίνει σε δεύτερο χρόνο στο συντακτικό συνέδριο.

Στο μεταξύ, θα έχει συγκροτηθεί η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου αποτελούμενη και από νέα και από έμπειρα στελέχη του κινήματος, ενώ σταδιακά θα σχηματοποιηθεί και η νέα ηγετική ομάδα με αναφορές στους τριαντάρηδες του κόμματος. Ο κ. Βενιζέλος έχει εκμυστηρευτεί σε συνεργάτες του ότι το επόμενο διάστημα θα πάρει «σκληρές αποφάσεις» που σχετίζονται με το εσωκομματικό τοπίο και τη στάση ορισμένων στελεχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό μπορεί να μεταφραστεί ακόμη και σε διαγραφές των στελεχών εκείνων που σύμφωνα με τη γνώμη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ «δημιούργησαν πρόβλημα στην εικόνα του κόμματος» στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δηλαδή των κ.κ. Πάγκαλου και Ραγκούση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν χθες ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τραβούσε το σκοινί στη διάρκεια των τηλεοπτικών του συνεντεύξεων, υπήρχε απόφαση να τεθεί αυτομάτως εκτός κόμματος.

Αξιολόγηση