Κανονικά ξανά τα φάρμακα στον ΕΟΠΥΥ

Κανονικά ξανά τα φάρμακα στον ΕΟΠΥΥ
Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους, προχωρούν οι φαρμακοποιοί της χώρας, έπειτα από την εξόφληση μεγάλου μέρους των οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας μπορούν άμεσα να εκτελούν τις συνταγές τους με πίστωση, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν μετρητά για τα φάρμακά τους. Στην απόφαση αυτή προχώρησε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), καλώντας τα μέλη του να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους έως τις 25 Ιουνίου, οπότε πρέπει να τους καταβληθεί από τον ΕΟΠΥΥ το σύνολο των οφειλών του περασμένου Απριλίου.

Οι φαρμακοποιοί είχαν αναστείλει τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στις 23 Μαΐου, καθώς η διοίκηση του Οργανισμού είχε δηλώσει αδυναμία να εμφανιστεί συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις. Ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας κ. Χρήστος Κίττας επέδειξε μία σημαντική πρωτοβουλία, χάρη στην οποία έχουν εξοφληθεί τα χρέη προς τους φαρμακοποιούς για όλο το 2012 (έως τα μέσα Απριλίου), αλλά να παραμένουν σε εκκρεμότητα οι οφειλές του 2011.

Με τον τρόπο αυτό, ο ΕΟΠΥΥ εμφανίζεται συνεπής στις συμβατικές του υποχρεώσεις έναντι των φαρμακοποιών, καθώς πρέπει να εξοφλεί κάθε μήνα το αργότερο έπειτα από 45 μέρες.

Πηγή:ιατροnet

Αξιολόγηση