Πικραμμένος: Η Ελλάδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα αν δουλεύαμε από κοινού για το καλό της πατρίδας

Πικραμμένος: Η Ελλάδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα αν δουλεύαμε από κοινού για το καλό της πατρίδας
Στην κρισιμότητα των επικείμενων εκλογών αναφέρθηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας μπορεί να κρίνει το μέλλον των νεότερων γενιών στην Ελλάδα και να επηρεάσει σημαντικά τις εξελίξεις στην Ευρώπη» ανέφερε, εξαίροντας τις ενέργειες των υπουργών, που ότι ανταποκρίθηκαν «με αξιοθαύμαστη ευσυνειδησία, εργατικότητα και ταυτόχρονα υψηλό αίσθημα ευθύνης και πνεύμα συνεργασίας στο δύσκολο καθήκον που τους ανατέθηκε».

Εξαίροντας ειδικότερα το ομαδικό τους πνεύμα, τόνισε πως «σε αυτές τις δύσκολες ώρες είναι αναγκαίο να παραδεχθούμε ότι η Ελλάδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα αν όλοι μας βάζαμε στην άκρη τις διαφορές μας και δουλεύαμε από κοινού για το καλό της πατρίδας».

Ο κ. Πικραμμένος τόνισε πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση αντιμετώπισε πολύ δύσκολα προβληματα αναφέροντας ενδεικτικά μεταξύ άλλων τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, την εξεταστική περίοδο για δεκάδες χιλιάδες μαθητές, την κρίση στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου «που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία», «μια διαφαινόμενη κακή –ή τουλάχιστον χειρότερη από την περσινή- σεζόν για τον ελληνικό τουρισμό, μια επικίνδυνη αδράνεια σε κρίσιμους τομείς του κράτους όπως ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, «επικίνδυνα φαινόμενα αυτοδικίας που δηλητηριάζουν το δημόσιο βίο και εντείνουν τη δυσπιστία απέναντι στις αρχές, τον κίνδυνο ενός black out στην αγορά ενέργειας λόγω των σημαντικών προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες ενεργειακές επιχειρήσεις».

Πρόσθεσε πως η σε όλα τα επίπεδα εύρυθμη ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας την ερχόμενη Κυριακή είναι η τελευταία και σημαντικότερη δουλειά που πρέπει να φέρει σε πέρας η υπηρεσιακή κυβέρνηση και γι’ αυτό ζήτησε από τα αρμόδια Υπουργεία και τις ηγεσίες τους να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η διαδικασία να κυλήσει χωρίς προβλήματα και οι πολίτες να προσέλθουν ειρηνικά στις κάλπες για να ασκήσουν το δημοκρατικό τους καθήκον.

Παράλληλα, ζήτησε από κάθε υπουργό να προχωρήσουν σε έναν αναλυτικό απολογισμό έργου για το χώρο ευθύνης τους ώστε να παραδώσει στον συνάδελφο που θα τον διαδεχθεί την προσεχή εβδομάδα έναν πλήρη ενημερωμένο φάκελο. Όπως είπε, έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην αναλυτική παρουσίαση των κρίσιμων εκκρεμοτήτων που απαιτούν πολιτικές αποφάσεις τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Αξιολόγηση