"Έργο-Βουνό" για τους νικητές των ελληνικών εκλογών"

"Έργο-Βουνό" για τους νικητές των ελληνικών εκλογών"
Για «έργο- βουνό» των νικητών στις εκλογές της Κυριακής κάνει λόγο η Wall Street Journal στο σημερινό της δημοσίευμα, το οποίο φιλοξενείται στην πρώτη θέση της ιστοσελίδας της. Η εφημερίδα αναφέρεται ακόμη στο ενδεχόμενο να μην υπάρξει τέτοια πλειοψηφία ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, και ο οποιοσδήποτε συνασπισμός κομμάτων να καταρρεύσει εντός μηνών.

Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Ελλάδας είναι ήδη εκτροχιασμένο ως αποτέλεσμα της πολιτικής παράλυσης πριν και μετά τις εκλογές που απέτυχαν να βγάλουν κυβέρνηση.

«Θα δώσουν οι νέες εκλογές σταθερή κυβέρνηση; -Σχεδόν σίγουρα όχι», λέει ο David lea, αναλυτής στης βρετανικής Control Risks που ειδικεύεται στη διαχείριση κινδύνων. «Αν η επόμενη κυβέρνηση κρατήσει ένα χρόνο θα τα έχει πάει πολύ καλά», λέει ο ίδιος.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι εκλογές μοιάζουν να είναι ένα de facto δημοψήφισμα σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ, ενώ αναφέρεται σε τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στην αριστερά που αντιτίθεται στους όρους διάσωσης της χώρας και στη Νέα Δημοκρατία που σε μεγάλο βαθμό υποστηρίζει τους όρους αυτούς.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στα μετεκλογικά σενάρια: Αν η Νέα Δημοκρατία βγει πρώτο κόμμα είναι πιθανό να σχηματίσει ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με το ΠΑΣΟΚ- αν καταφέρει να καταταγεί τρίτο- ενώ αν βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα θα σχηματίσει κυβέρνηση με τη Δημοκρατική αριστερά.

Αξιολόγηση