" Η Ε.Ε επιθυμεί χαλάρωση των όρων του προγράμματος για την Ελλάδα"

" Η Ε.Ε επιθυμεί χαλάρωση των όρων του προγράμματος για την Ελλάδα"
Οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση προκύψει, θα απαιτήσει αλλαγές στο πρόγραμμα της χώρας, ανεξαρτήτως από το αποτέλεσμα των γενικών εκλογών, αναφέρει η γερμανική έκδοση των Financial Times.

Η ευρωζώνη θέλει να διαπραγματευτεί μια χαλάρωση των όρων του δημοσιονομικού προγράμματος για την Ελλάδα, ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές κοντά στην υπόθεση.

Εάν τα άλλα κράτη μέλη θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, δεν θα μπορέσουν να αρνηθούν τέτοιες διαπραγματεύσεις,, αναφέρουν οι Financial Times Deutschland.

Η τρόικα προχωρά με βάση την υπόθεση ότι η Ελλάδα έχει ήδη παραβιάσει τους όρους του σχεδίου μεταρρύθμισης, τονίζει η εφημερίδα με βάση τις πηγές της.

Η τρόικα αναμένεται να επιβεβαιώσει στην επόμενη επίσκεψή της στην Ελλάδα, ότι το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων δεν έχει υλοποιηθεί, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfang Schaeuble μιλώντας σε πολιτικούς σε συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, αναφέρουν οι FT Deutschland.

Αλλά η τρόικα επισήμως, ζητά ακόμη από την Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις. «Αναμένουμε από τους Έλληνες να τηρήσουν τις συμφωνηθείσες δεσμεύσεις», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν στους FTD.

Αξιολόγηση