Σόϊμπλε: Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για Ελλάδα και Ισπανία

Σόϊμπλε: Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για Ελλάδα και Ισπανία
«Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος» για την Ελλάδα ή την Ισπανία, υποστηρίζει σε συνέντευξή του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, καθώς, όπως λέει, «οι χώρες που έχουν πληγεί δεν μπορούν να αποφύγουν τις μεταρρυθμίσεις» για να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Όπως σημειώνει, η Ισπανία έχει κάνει «τα πάντα σωστά» σε ό,τι αφορά τα μεταρρυθμιστικά μέτρα, αλλά υποφέρει από τις επιπτώσεις της μετάδοσης της κρίσης από την Ελλάδα.

Στη συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Τρίτη στην εφημερίδα Handelsblatt, ο κ. Σόιμπλε επαναλαμβάνει ότι πριν γίνει λόγος για ευρωομόλογα και τραπεζική ένωση, μία πραγματική δημοσιονομική ένωση είναι αναγκαία για την Ευρωζώνη, η οποία συνιστά ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο.

«Οφείλουμε να προχωρήσουμε βήμα-βήμα» και κατ' αρχάς με την (ευρωπαϊκή) δημοσιονομική ένωση, η οποία «ανοίγει τον δρόμο για μεγαλύτερη ολοκλήρωση» της Ευρωζώνης, σημειώνει.

Με τον τρόπο αυτόν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συντάσσεται με τη θέση της καγκελαρίου Μέρκελ, η οποία δήλωσε χθες ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα πολιτικό όραμα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πριν αναλάβει νέες πρωτοβουλίες.
Αξιολόγηση