Εθνική Ομάδα: Με τον ΟΠΑΠ έως το Μουντιάλ του 2014

Εθνική Ομάδα: Με τον ΟΠΑΠ έως το Μουντιάλ του 2014
Η ΟΠΑΠ ΑΕ θα παραμείνει μέγας χορηγός της ΕΠΟ έως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Λίγο πριν «πετάξει» η αποστολή της εθνικής ομάδας για την Βαρσοβία, έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα στον Οργανισμό και στην ΕΠΟ, σε αίθουσα του ξενοδοχείου που βρίσκεται έξω από το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η ΟΠΑΠ ΑΕ θα παραμείνει ο μεγάλος χορηγός της εθνικής ομάδας στην προσπάθειά της να πάρει το εισιτήριο για τα τελικά της κορυφαίας διοργάνωσης του πλανήτη σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Στη μίνι-εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε έδωσε το παρών σύσσωμη η αποστολή της «γαλανόλευκης», ο Φερνάντο Σάντος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών μεταξύ των κυρίων Σπανουδάκη, Πιλάβιου και Σάντος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Γιάννης Σπανουδάκης, είπε μεταξύ άλλων: «Το πάθος και η ανταγωνιστικότητα των παικτών που μετέχουν στην ομάδα είναι ένα καλό παράδειγμα για όλους μας. Καλό ταξίδι και καλή επιτυχία, λοιπόν, στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας για τον επόμενο γύρο. Θα είμαστε δίπλα της ως το Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία.»

Το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος δήλωσε: « Πρωταγωνιστές θα είναι πάντα οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία, με επικεφαλής τον Φερνάντο Σάντος. Δικό μας χρέος είναι να πιστεύουμε στην Εθνική και η ΟΠΑΠ το αποδεικνύει εμπράκτως με τη νέα χορηγική σύμβαση που υπογράφουμε σήμερα».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, τόνισε ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να νικήσει την εθνική: «Ευχαριστούμε για τις ευχές. Οι ποδοσφαιριστές το αξίζουν. Κι αυτοί είναι που μου δίνουν την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να ικανοποιήσουμε και πάλι τον ελληνικό λαό. Ξέρω ότι θα δείξουμε και θέληση και διάθεση. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο για όποια αντίπαλη ομάδα να μας κερδίσει. Κανένας δεν είναι πολύ καλύτερος από εμάς».

Εκ μέρους των παικτών μίλησαν οι Γιώργος Καραγκούνης, Νίκος Λυμπερόπουλος και Σωτήρης Νίνης.

Γιώργος Καραγκούνης (αρχηγός Εθνικής ομάδας): «Το κλίμα στην Εθνική ομάδα είναι πάντα καλό. Όλοι ξέρουμε τι έχουμε να κάνουμε σε μερικές ημέρες. Ένας επιπλέον και ιδιαίτερος λόγος είναι και οι συνθήκες διαβίωσης στη χώρα. Θέλουμε να δώσουμε μια χαρά στους Έλληνες. Θα αγωνιστούμε στη διοργάνωση χωρίς άγχος και πίεση και θα τα δώσουμε όλα, ελπίζοντας ότι θα χαρίσουμε και πάλι όμορφες στιγμές».

Νίκος Λυμπερόπουλος: «Στις 8 Ιουνίου θα γνωρίζουμε πόσο έτοιμοι είμαστε. Η αποστολή ξεκινά με πολλά όνειρα και αισιοδοξία, αλλά και ταπεινότητα. Έχουμε «το γνώθι σ' αυτόν». Στο πίσω μέρος του μυαλού μας θέλουμε πάντα το κάτι παραπάνω. Με τη βοήθεια του Θεού μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».

Σωτήρης Νίνης: «Το γεγονός ότι η Εθνική πηγαίνει για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δείχνει πολλά. Στόχος όλων των παιδιών είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για μια έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία, με καλές εμφανίσεις και πορεία».

Αξιολόγηση