ΟΠΑΠ: Συντηρούμε τα μεγέθη μας κόντρα στην κρίση

ΟΠΑΠ: Συντηρούμε τα μεγέθη μας κόντρα στην κρίση
«Έχουμε τη μικρότερη μείωση σε σχέση με όλους τους κλάδους. Ουσιαστικά λόγω της κίνησης της αναδιάρθρωσης του Οργανισμού και της ένταξης νέων παιχνιδιών συντηρούμε τα μεγέθη μας» Αυτό δήλωσε στο περιθώριο της 12ης ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΟΠΑΠ Α.Ε, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ιωάννης Σπανουδάκης.

Τα έσοδα του Α’ τριμήνου του 2012 για τον ΟΠΑΠ ήταν 1 δισ. 65 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένα κατά 5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε, όπως ανακοινώθηκε πριν από λιγο, τη διανομή μερίσματος ύψους 0,72 ευρώ ανά μετοχή, μειωμένο κατά 13,25% σε σχέση με το 2010.

Τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ προ φόρων- τόκων -αποσβέσεων είναι 131,9 εκατ. ευρώ από 166,9 (-20%) το 2011.

Όπως είπε ο κ.Σπανουδάκης, ο ΟΠΑΠ θα βγει στο διαδίκτυο μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ για πρώτη φορά θα διατίθεται στο «Πάμε Στοίχημα» "ζωντανό" ποντάρισμα κατά την διάρκεια των αγώνων του Euro 2012 (live betting) που ξεκινάει στις 8 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά δε τις παιχνιδομηχανές (VLTs) αναμένεται η έγκριση του τεχνικού κανονισμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το αργότερο έως τις 4 Αυγούστου.

Αξιολόγηση