Τηλεδιάσκεψη με τον Ομπάμα

Τηλεδιάσκεψη με τον Ομπάμα
Οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, είχαν χθες τηλεφωνική διάσκεψη κατά την οποία τόνισαν την «επείγουσα ανάγκη» των μέτρων για την ανάπτυξη, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

Επρόκειτο για μια συζήτηση «ελέγχου» μετά τη σύνοδο της G8 στο Καμπ Ντέιβιντ και στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επόμενης συνόδου κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Ιουνίου στο Μεξικό, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Ansa.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Corriere.it που επικαλείται ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, οι Μάριο Μόντι, Μπαράκ Ομπάμα, Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ «είχαν διαβουλεύσεις επί μακρόν σε τηλεδιάσκεψη για την οικονομική κρίση και τα ενδεχόμενα μέτρα που πρέπει να ληφθούν».

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν περισσότερο ή λιγότερο τα ίδια όπως στο Καμπ Ντέιβιντ και στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας: «Η κατάσταση στην Ελλάδα δύο εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ο κίνδυνος μετάδοσης της οικονομικής κρίσης, η αντοχή του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος σε περίπτωση σοκ, καθώς και οι αποφάσεις που θα ληφθούν στη σύνοδο κορυφής των 27 (κράτη μέλη της ΕΕ) που προβλέπεται στις Βρυξέλλες στα τέλη Ιουνίου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξιολόγηση