"Πράσινο φως" για προσλήψεις 45.152 ανέργων για κοινωφελή εργασία

"Πράσινο φως" για προσλήψεις 45.152 ανέργων για κοινωφελή εργασία
«Ξεπαγώνουν» οι προσλήψεις των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στους δήμους, στο πλαίσιο των οποίων έχουν εγκριθεί από τις αρχές του έτους, 45.152 θέσεις που απευθύνονται σε ανέργους.

Παρά την απαγόρευση προσλήψεων στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, με διευκρινιστική εγκύκλιο των υπουργών Εσωτερικών και Εργασίας δόθηκε χθες το «πράσινο φως» για τη συνέχιση των διαδικασιών υλοποίησης των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, συμφώνα με το imerisia.gr οι συγκεκριμένες προσλήψεις δεν εμπίπτουν στις απαγορεύσεις αφενός μεν γιατί διενεργούνται από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (πρόκειται κυρίως για ΜΚΟ που συνάπτουν συμβάσεις και διαθέτουν το προσωπικό στους δήμους) οι οποίοι δεν υπάγονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αφετέρου δε, γιατί πρόκειται για προγράμματα τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε.

Σε κάθε περίπτωση, διασφαλίζεται η διαφάνεια των προσλήψεων με δεδομένο πως το ΑΣΕΠ ασκεί την εποπτεία και τον έλεγχο των διαδικασιών επιλογής. Στο μεταξύ με ρυθμούς χελώνας προχωράει η αξιολόγηση των υπηρεσιακών δομών του Δημοσίου, βάση της οποίας θα πραγματοποιηθεί και η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Σε χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν γενική η διαπίστωση ότι η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος οδηγεί σε σημαντικές καθυστερήσεις στην αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών, αφού, όπως έγινε γνωστό, έχει ολοκληρωθεί μόνον η αξιολόγηση των δομών του συγκεκριμένου υπουργείου, ενώ ακολουθεί εντός των επόμενων ημερών η αντίστοιχη έκθεση αξιολόγησης για το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Αξιολόγηση