Στην τελική ευθεία η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Στην τελική ευθεία η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Ολοκληρώνεται, σήμερα, Τετάρτη, το πρώτο βήμα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, καθώς κατά τη διάρκεια της ημέρας θα διαβιβαστούν στις τράπεζες οι συμβάσεις προεγγραφής για την ανακεφαλαιοποίησή τους, μέσω της διάθεσης των ομολόγων ύψους 18 δισ. ευρώ από τον EFSF.

Τα 18 δισ. ευρώ αποτελούν το πρώτο μέρος των 25 δισ. ευρώ που διατίθενται για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας ύψους 130 δισ. ευρώ, όπως αυτό συμφωνήθηκε στην Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011.

«Κατά τη σημερινή συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενέκρινε ομόφωνα το οριστικό κείμενο της Σύμβασης Προεγγραφής για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, το οποίο θα υπογραφεί μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και των πιστωτικών ιδρυμάτων. Το κείμενο της Συμβάσεως Προεγγραφής θα διαβιβασθεί αύριο Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 στις τράπεζες», ανακοίνωσε την Τρίτη το ΤΧΣ.

Όπως δήλωναν τραπεζικές πηγές την Τρίτη, οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς) θα λάβουν το αργότερο έως την Παρασκευή 18 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση τους.
Αξιολόγηση