Να γιατί θέλουν την επιστροφή στη δραχμή

Να γιατί θέλουν την επιστροφή στη δραχμή
Η Ελλάδα είναι πολύ μικρό κομμάτι της ευρωπαϊκής αγοράς και δεν νομίζω ότι ανησυχεί κανέναν δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rynair, Μάικλ Ο' Λίρι, μιλώντας στο δίκτυο Bloomberg.

Ωστόσο, μετά από αλλεπάληλες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το τι πιστεύει ότι θα γίνει αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ απάντησε ότι:«είμαστε η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στην Ελλάδα και θα έκανε καλό στις δουλειές μας, εάν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ και υιοθετούσε την δραχμή ή κάποιο άλλο υποτιμημένο νόμισμα».

Ερωτηθείς για το εάν η Ryanair έχει κάποιο σχέδιο για την περίπτωση που η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, ο Ο' Λίριν επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο, αφού θεωρεί θετικό ενδεχόμενο για τα επιχειρηματικά σχέδια των αερογραμμών το να επιστρέψει η χώρα μας στη δραχμή.

Στο ενδεχόμενο ενός "Grexit", είπε πως «ο τουρισμός θα ήταν από τους κλάδους που θα "πετούσε" στην Ελλάδα και θα είχαμε μία "εισβολή", διότι όλα θα γίνονταν πολύ φτηνότερα».

«Βέβαια», τόνισε, «η διαχείριση θα ήταν δύσκολη τις πρώτες δύο εβδομάδες», αφού θα ήταν άγνωστο εάν «τα αεροδρόμια θα χρέωναν σε δραχμή ή σε ευρώ». «Είμαι βέβαιος ότι θα χρέωναν σε ευρώ» είπε ο κ. Ο' Λίρι.

Αξιολόγηση