Κομισιόν: Το μέλλον της Ελλάδας είναι στο ευρώ

Κομισιόν: Το μέλλον της Ελλάδας είναι στο ευρώ
Το μέλλον της Ελλάδας είναι στο ευρώ διεμήνυσε σήμερα η Κομισιόν εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση τόσο για την ίδια την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη στο σύνολό της.

Ευχόμαστε να παραμείνει και ελπίζουμε ότι θα παραμείνει, όμως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Πια Αντερκίλντε Χάνσεν.

Εκτίμηση πάντως του επικεφαλής οικονομολόγου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Πιερ Κάρλο Πάντοαν, είναι ότι ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ είναι σήμερα μεγαλύτερος.

«Ο κίνδυνος υπάρχει και είναι σήμερα μεγαλύτερος απ' ό,τι πριν από έξι μήνες», εκτιμά ο Πάντοαν σε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, σημεία της οποίας αναμεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones.

Όπως υπογραμμίζει, η Ελλάδα πρέπει -μόλις ξεπεράσει το πολιτικό αδιέξοδο που προέκυψε μετά τις εκλογές- να προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ενώ προειδοποιεί πως μία χρεοκοπία της Ελλάδας θα σήμαινε κοινωνική καταστροφή.

Αξιολόγηση