Αδιέξοδη η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Αδιέξοδη η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 13:30 η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλα. Εξερχόμενοι του Προεδρικού Μεγάρου τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκαναν καμία δήλωση. Ο Αντώνης Σαμαράς περιορίστηκε στο να δηλώσει ότι η διαβούλευση συνεχίζεται. Ωστόσο, σε ομιλία του προς τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η συνάντηση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο. "Δεν καταλαβαίνω που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ" τόνισε και ο Αντώνης Σαμαράς.

Μιλώντας στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγςλος Βενιζέλος κατηγόρησε για μια ακόμη φορά τον Αλέξη Τσίπρα για "προκλητική αλαζονεία". Μετέφερε την άποψη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ο οποίος, κατά τον κύριο Βενιζέλο, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέας προσφυγής στην κάλπη. "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μένει στη γωνία. Πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που απορρέει από την αύξηση των ποσοστών του στις εκλογές" υποστήριξε στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, η ευθύνη θα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε σε σύντομη δήλωσή του ότι ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε και να συμμετάσχει σε κυβέρνηση και να δώσει ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση.

Με βάση τα όσα είχαν γίνει γνωστά από χθες, ο Κάρολος Παπούλιας θα συναντηθεί κατά μόνας και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς που κατάφεραν να περάσουν το φράγμα του 3% και να μπουν στη Βουλή. Η πρώτη συνάντηση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί θα είναι αυτή με τον αρχηγό των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Πάνο Καμμένο. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 19:30.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία σε αυτή τη φάση, δεν έχει χρονικό περιθώριο τριών ημερών όπως οι τρεις προηγούμενες. Ο Κάρολος Παπούλιας, μπορεί να συγκαλέσει όσες συσκέψεις απαιτηθούν προκειμένου να καταλήξουν οι αρχηγοί στον σχηματισμό κυβέρνησης.

Αξιολόγηση