Παραμένει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις

Παραμένει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις
Ενισχυμένος εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής.Στο ερώτημα αν γίνουν επαναληπτικές εκλογές ποιό κόμμα θα ψηφίσετε τα κόμματα συγκεντρώνουν:

-ΣΥΡΙΖΑ 20,5%

-ΝΔ 18,1%,

-ΠΑΣΟΚ 12,2%,

-Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,4%

-ΚΚΕ 6,5%

-Χρυσή Αυγή 5,8%

-ΔΗΜΑΡ 5%,

-Οικολόγοι Πράσινοι 2,5%

ΔΗΜΣΥΜ 2,5%

ΛΑΟΣ 2,4%

Δημιουργία Ξανά 2,2%

Δράση 1,3%

Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 10,9%.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 72% θεωρεί πως τα κόμματα πρέπει να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και να συνεργαστούν, το 22,9% ζητά εκλογές για να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 78,1% ζητά από τη νέα κυβέρνηση να κάνει ότι είναι απαραίτητο για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Στο ερώτημα ποιό από τα κόμματα που μπήκαν στη βουλή θα θέλατε να συμμετέχουν στην κυβέρνηση, η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 72,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 68% , η ΝΔ το 54,3% το ΠΑΣΟΚ το 52,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το 47,7% το ΚΚΕ το 22,5% και η ΧΑ το 8%.

Το 61% των πολιτών θεωρεί λίγο ή καθόλου ρεαλιστική την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 55,3 % θεωρεί απαραίτητη την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Την ίδια ώρα το 53,4% ζητά την ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς. Ο Φώτης Κουβέλης παραμένει το πιο δημοφιλές πολιτικό πρόσωπο και ακολουθεί ο κ. Τσίπρας, ο κ. Παπαδήμος , ο κ. Αβραμόπουλος, ο κ. Καμμένος, ο κ. Λοβέρδος, ο κ. Δήμας, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Χατζηδάκης. Τέλος το 65,1% θεωρεί πως στις εκλογές επικράτησε η λογική της τιμωρίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Την ίδια στιγμή δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Καθημερινής της Κυριακής, αποτυπώνει το κλίμα αβεβαιότητας και σύγχυσης που εξακολουθεί να επικρατεί το εκλογικό σώμα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 56% δηλώνουν δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα των εκλογών, ωστόσο σε ποσοστό 81% δεν θα ψήφιζαν διαφορετικά σε ενδεχόμενη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Επίσης, οι ερωτώμενοι σε ποσοστό 62% θεωρούν ότι δεν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση σε περίπτωση νέας προσφυγής στις κάλπες..

Αξιολόγηση