Οι βενζινοπώλες αρνούνται να διαθέσουν πετρέλαιο θέρμανσης

Οι βενζινοπώλες αρνούνται να διαθέσουν πετρέλαιο θέρμανσης
Απόφαση να μη διαθέσει πετρέλαιο θέρμανσης έλαβε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) και οι 44 ενώσεις που συμμετέχουν σε αυτήν.

Χαρακτηρίζοντας ως άλυτα τα προβλήματα σχετικά με τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης λίγες μέρες πριν την έναρξη διάθεσής του στις 15 Οκτωβρίου, οι βενζινοπώλες επισημαίνουν ότι «οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν σε τι τιμή θα αγοράσουν, ποιοι θα πάρουν το επίδομα, πώς θα το πάρουν και πότε. Οι βενζινοπώλες δεν γνωρίζουν με ποιο τρόπο θα διακινηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης».

Η τιμή του πετρελαίου, αναμένεται να αγγίξει περίπου το 1,3 ευρώ το λίτρο υποστηρίζει η ΟΒΕ και επαναλαμβάνει το αίτημα της για μείωση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα επίπεδα του 2011, αλλά και την κατάργηση του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ για το οποίο αναφέρει πως «δεν έχει λόγο ύπαρξης μετά την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών - εκροών τα οποία καταγράφουν κάθε κίνηση καυσίμου και κατέληξε να είναι ένας ανεξέλεγκτος μηχανισμός επιβολής εξοντωτικών προστίμων χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο».

Αξιολόγηση