Ταχύτερα βήματα προς την κατεύθυνση της τραπεζικής ενοποίησης στην ΕΕ ζήτησε ο Κ. Μίχαλος

Ταχύτερα βήματα προς την κατεύθυνση της τραπεζικής ενοποίησης στην ΕΕ ζήτησε ο Κ. Μίχαλος
Στην ανάγκη άμεσης προώθησης της τραπεζικής ενοποίηση στην ΕΕ, ώστε τόσο η Ελλάδα όσο και οι άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου αλλά και η Ευρωζώνη να βγουν από την κρίση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο των προέδρων του Παγκόσμιου Δικτύου Γερμανικών Επιμελητηρίων που πραγματοποιείται σήμερα στο Μιλάνο.

«Η πλήρης αποκατάσταση της πρόσβασης της Ελλάδας -και των χρηματοπιστωτικών της ιδρυμάτων- στις διεθνείς αγορές, αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο προκειμένου η χώρα μας να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Και για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τον ευρωπαϊκό νότο και ολόκληρη την Ευρωζώνη, απαιτείται να προχωρήσει τάχιστα η τραπεζική ενοποίηση», τόνισε κ. Μίχαλος

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ, τόνισε ότι τα «παιχνίδια» με την τραπεζική πίστη, που κορυφώθηκαν στην περίπτωση της Κύπρου, βλάπτουν ανεπανόρθωτα όχι μόνο την προσπάθεια ανάκαμψης της Ελλάδας και του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά και συνολικά της Ευρωζώνης. «Υπάρχει, πράγματι, ανάγκη να σπάσει ο κρίκος μεταξύ τραπεζικών και δημοσιονομικών κρίσεων. Αλλά αυτό δεν μπορεί να επιχειρηθεί σε βάρος της σταθερότητας και της αξιοπιστίας των τραπεζικών συστημάτων», σημείωσε.

Αξιολόγηση