Τα «δαπανηρά προνόμια» στο στόχαστρο της ελληνικής κυβέρνησης

Τα «δαπανηρά προνόμια» στο στόχαστρο της ελληνικής κυβέρνησης
Εκτενή αναφορά στην απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη να καταργηθεί η άδεια για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο κάνει σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η εν λόγω άδεια που θεσπίσθηκε το 1989 καταργείται ως αναχρονιστική από τον κ. Μητσοτάκη, κάτι που όμως προκαλεί την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ που σκοπεύει να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της απόφασης.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως οι επιθεωρητές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένονται στην Αθήνα αργότερα μέσα στο μήνα για να εξετάσουν την απόδοση την Ελλάδας όσον αφορά στην εκπλήρωση των όρων του δεύτερου πακέτου διάσωσης της.

Εκτός από τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, την αύξηση των φόρων και τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, η κυβέρνηση σύμφωνα με την Wall Streer Journal θέλει να δείξει ότι κινείται ακόμη ταχύτερα και για αυτό καταργεί δαπανηρά προνόμια.

«Έχει ήδη περιορίσει τις συντάξεις που λάμβαναν οι άγαμες θυγατέρες, έχει εξαλείψει το μπόνους έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία και έχει επεκτείνει την εργασιακή εβδομάδα για τους εκπαιδευτικούς» σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Αξιολόγηση