Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για το επίδομα θέρμανσης

Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για το επίδομα θέρμανσης
Η ελαστικοποίηση των κίνητρων χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης και οι αλλαγές στη διαδικασία για την πιστοποίηση των δικαιούχων του επιδόματος θα εξετασθούν σήμερα Πέμπτη σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος να ξεπεράσουν τις 300.000 και βαρύτητα θα δοθεί στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, σε οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 38.000 ευρώ και σε κατοίκους των παραμεθόριων περιοχών της χώρας.

Πάντως οι έμποροι της αγοράς καυσίμων επιμένουν στην ανάγκη μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης για την προσεχή χειμερινή περίοδο, υποστηρίζοντας ότι η εξίσωση του φόρου με το ντίζελ κίνησης απέτυχε.

Σύμφωνα με τους ίδιους η μείωσης του φόρου από 0,33 στα 0,06 ευρώ το λίτρο, στα επίπεδα της περιόδου 2011-2012 θα επαναφέρει υψηλά τα δημόσια έσοδα, από την αύξηση των πωλήσεων, και παραλλήλως θα δώσει την δυνατότητα σε όλα τα νοικοκυριά, τα σχολεία, τους άνεργους, τους ηλικιωμένους κ.λπ. να περάσουν ζεστό χειμώνα.

Αξιολόγηση