Μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για τα δικαιολογητικά των φοροδηλώσεων

Μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για τα δικαιολογητικά των φοροδηλώσεων
Περιθώριο μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου έχουν οι φορολογούμενοι που εκλήθησαν από τις εφορίες τους να προσκομίσουν για έλεγχο τα δικαιολογητικά των φορολογικών τους δηλώσεων, σύμφωνα με εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Με την εγκύκλιο, δίδεται ουσιαστικά παράταση μέχρι την προαναφερθείσα ημερομηνία σε όλες τις 15νθήμερες προθεσμίες που είχαν καθοριστεί για τους συγκεκριμένους φορολογούμενους.

Όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο, «για τους φορολογούμενους που μετά την εμπρόθεσμη ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης έχουν ειδοποιηθεί να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά της δήλωσής τους στις Δ.Ο.Υ. και προκειμένου να διευκολυνθούν λόγω των θερινών διακοπών τους, ως καταληκτική ημερομηνία προσκόμισης αυτών των δικαιολογητικών στις Δ.Ο.Υ. ορίζεται η 16η Σεπτεμβρίου 2013».

Η χρήση της δυνατότητας προσκόμισης των δικαιολογητικών μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου συνεπάγεται και ανάλογη καθυστέρηση στην τελική εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης. Δηλαδή, όσοι φορολογούμενοι εξαντλήσουν το χρονικό περιθώριο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα καθυστερήσει και η εκκαθάριση της δήλωσή τους.

Έτσι, σε περίπτωση χρεωστικού εκκαθαριστικού, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα η εξόφληση του πρόσθετου φόρου να απαιτηθεί εφάπαξ.

Από την άλλη πλευρά, εάν οι φορολογούμενοι είναι και δικαιούχοι των νέων επιδομάτων τέκνων τυχόν καθυστερημένη προσέλευσή τους στις Δ.Ο.Υ. για τον έλεγχο των δικαιολογητικών θα σημάνει και ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση στην καταβολή των επιδομάτων.

Αξιολόγηση