Το νέο κούρεμα στο χρέος είναι αναπόφευκτο

Το νέο κούρεμα στο χρέος είναι αναπόφευκτο
Σύσταση διακράτηση δίδει για τα ελληνικά ομόλογα η Exotix, αναλύοντας σε νέα 4σέλιδη έκθεσή της την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, αλλά και τις προκλήσεις με τις οποίες συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη η ελληνική οικονομία.

Για την Exotix, η μοναδική θετική εξέλιξη στο μέλλον αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα θα έχει να κάνει με το νέο haircut στα δάνεια του επίσημου τομέα (ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ΕΚΤ, ήτοι OSI).

Προχωρώντας ένα ακόμη βήμα παραπέρα ο οίκος, όχι μόνο χαρακτηρίζει βέβαιο το OSI, αλλά εκτιμά μάλιστα πως θα έχει και θετική έκβαση!

Σύμφωνα με την Exotix, εξαιρετικής σημασίας για την Ελλάδα αποτελεί το εξής ερώτημα: Πόσοι είναι οι πραγματικοί κίνδυνοι που απειλούν την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας; Βασιζόμενος ο οίκος στην τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, διαπιστώνει πως το Ταμείο δεν σταματά να επαναλαμβάνει στο νέο του report τους κινδύνους που ενέχει η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος. «Το ΔΝΤ πρέπει να απαρίθμησε περί τους... 17 διαφορετικούς κινδύνους για την Ελλάδα!» σχολιάζει εντυπωσιασμένος ο Gabriel Sterne! Και προσθέτει: Η έκθεση του ΔΝΤ φαίνεται να... προειδοποιούσε τους πάντες πως οι βασικές προβλέψεις του Ταμείου για την ελληνική οικονομία δεν είναι ρεαλιστικές!

«Το ΔΝΤ στο προσεχές μέλλον θα κλιμακώσει τις πιέσεις προς την Ευρωζώνη, ώστε να καλύψουν οι κυβερνήσεις τα νέα χρηματοδοτικά κενά που θα προκύψουν στο ελληνικό πρόγραμμα. Επενδυτές προσοχή! Έπονται μερικές πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους πιστωτές της Ελλάδας!», προειδοποιεί η Exotix.

Αξιολόγηση