Ο ΤΑΡ στην ατζέντα της συνάντησης Σαμαρά-Λέτα

Ο ΤΑΡ στην ατζέντα της συνάντησης Σαμαρά-Λέτα
Τις τελευταίες πολιτικές «ανάσες» πριν από τη μάχη του Σεπτεμβρίου παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς την ώρα που στο εσωτερικό μέτωπο της κυβέρνησης ο Γιάννης Στουρνάρας προειδοποιεί ότι η επόμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα ίσως να είναι και η πιο δύσκολη μέχρι τώρα.

Ο πρωθυπουργός συναντά σήμερα (12:00) στο Μαξίμου τον Ιταλό ομόλογό του με «ατζέντα» τα ενεργειακά (ΤΑΡ), τη λαθρομετανάστευση, τις συνθήκες αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή και κυρίως τις πολιτικές ανάπτυξης που πρέπει να αναπτύξει η ευρωζώνη για την ανάσχεση της ανεργίας. Η Ελλάδα κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη με ποσοστά άνω του 27% ενώ και στην Ιταλία, την τρίτη οικονομία της Ευρώπης, για πρώτη φορά η ανεργία ξεπέρασε το 12% -ποσοστό που μεταφράζεται σε πάνω από 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους εκτός εργασίας.

Ο κ. Σαμαράς επιθυμεί να κεφαλαιοποιήσει αυτές τις επαφές, με αποκορύφωμα την επίσκεψη στην Ουάσιγκτον στις 8 Αυγούστου και τη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο Ομπάμα προκειμένου να ξεκινήσει για τη «στροφή» του Σεπτεμβρίου που ουδείς αυτή τη στιγμή σε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ γνωρίζει αν τελικά θα οδηγήσει σε πρόωρες κάλπες ή όχι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Σαμαράς την επομένη της επίσκεψής του στον Λευκό Οίκο θα επισκεφθεί και τη Νέα Υόρκη χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη «κλείσει» το πρόγραμμα και οι επαφές που θα έχει εκεί.

Αξιολόγηση