Το πράσινο φως για τη δόση των 1,74 δισ. ευρώ δίνει το ΔΝΤ

Το πράσινο φως για τη δόση των 1,74 δισ. ευρώ δίνει το ΔΝΤ
Για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα ενημερωθεί σήμερα Δευτέρα το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, από τον επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα Πόουλ Τόμσεν.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης ύψους 1,74 δισ. ευρώ που σύμφωνα με πληροφορίες θα εκταμιευθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Στην έκθεση του ΔΝΤ θα τονίζεται πως η Ελλάδα παρουσιάζει θετική εξέλιξη στην ολοκλήρωση της δημοσιονομικής της προσαρμογής και βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων για το 2013.

Θα τονίζεται πως οι μακροοικονομικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας παραμένουν σε γενικές γραμμές σύμφωνες με τις προβλέψεις του προγράμματος, με την επιστροφή στην ανάπτυξη να αναμένεται το 2014.

Το ΔΝΤ θα αναγνωρίζει ακόμη τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των εξωτερικών ανισορροπιών και για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας, κυρίως μέσα από εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας οι οποίες έχουν βελτιώσει την μισθολογική ευελιξία.

Η έκθεση θα αναφέρεται ακόμη στην δέσμευση των ελληνικών Αρχών να λάβουν μέτρα για αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην δημόσια διοίκηση, όπως η ολοκλήρωση των οργανογραμμάτων μέχρι το τέλος του έτους, η εφαρμογή καθεστώτων κινητικότητας και εσωτερικής ανακατανομής προσωπικού, και η επίτευξη των συμφωνηθέντων στόχων για τις υποχρεωτικές εξόδους από το Δημόσιο.

Αξιολόγηση