Ανοίγει ο δρόμος για τη δόση μέσω της τροπολογίας που κατατέθηκε

Ανοίγει ο δρόμος για τη δόση μέσω της τροπολογίας που κατατέθηκε
Κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για την ένταξη στην κινητικότητα καθηγητών με μεταπτυχιακά ή διδακτορικά, η οποία ήταν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση μέρους της δόσης.

Συγκεκριμένα ορίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος, οι ειδικότητες των οποίων καταργούνται, τίθενται σε διαθεσιμότητα και δεν περιλαμβάνονται στις εξαιρέσεις περί υποχρεωτικής μετάταξης σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις διοικητικού προσωπικού στην οικεία περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Επίσης στην διαδικασία σύστασης προσωποπαγών θέσεων για την τακτοποίηση αυτού του εκπαιδευτικού προσωπικού, επιτρέπεται η κατάργηση οργανικών θέσεων και από κατώτερη κατηγορία.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα οι περίπου 80 καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης που είχαν μεταπτυχιακά ή διδακτορικά, προκειμένου να μην ενταχθούν σε κινητικότητα μετακινούνται σε προσωποπαγείς διοικητικές θέσεις.

Η τροπολογία υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και εντάχθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή.

Με την ψήφισή της ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση 4 δισ. ευρώ στις 29 Ιουλίου.

Αξιολόγηση