Γιατί είναι κρίσιμη η 13η Σεπτεμβρίου

Γιατί είναι κρίσιμη η 13η Σεπτεμβρίου
Ποια είναι η επόμενη κρίσιμη ημερομηνία, που είναι γραμμένη με ...κόκκινα γράμματα στην ατζέντα του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα; Η 13η Σεπτεμβρίου.

Για τότε είναι προγραμματισμένη άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup, κατά τη διάρκεια του οποίου η Ελλάδα θα δώσει επίσημη αναφορά στους θεσμικούς δανειστές της αναφορικά με το μείζον θέμα αυτών των εβδομάδων, που δεν είναι άλλο από την κινητικότητα στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πρέπει έως τότε να έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο των 12.500 μετακινήσεων, με τις υπόλοιπες 12.500 να υπολείπονται έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το συγκεκριμένο Eurogroup θα γίνει στο Βίλνιους της Λιθουανίας και θα έχει πολλούς λόγους να το θυμάται πέραν όλων των άλλων και η Κύπρος. Κι αυτό γιατί εκεί θα τεθεί επί τάπητος το δικό της πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, που θα αποτελεί και το βασικό θέμα της ατζέντας. Ως γνωστόν, στη Λευκωσία τα περιοριστικά μέτρα των τραπεζών “ζουν” και βασιλεύουν με τα 300 ευρώ να αποτελούν το ανώτατο ποσό ανάληψης, ακόμα και σήμερα, μήνες μετά το ξέσπασμα της κρίσης.

Αξιολόγηση