Τέσσερα εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί μέσω του TAXISnet

Τέσσερα εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί μέσω του TAXISnet
Συνολικά 3.971.205 φορολογικές δηλώσεις, εκ των οποίων 2.590.786 Ε1, έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα από τους φορολογούμενους μέσω του TAXISnet, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Τις τελευταίες μέρες, μάλιστα, το σύστημα δέχεται αυξημένο αριθμό δηλώσεων ενόψει της λήξης της πρώτης καταληκτικής ημερομηνίας για τους φορολογούμενους με ΑΦΜ που λήγει στα ψηφία 1 και 2.

Ενδεικτικό είναι ότι από την Δευτέρα 15 Ιουλίου υποβάλλονται καθημερινά στο σύστημα πάνω από 100.000 φορολογικές δηλώσεις, με αποκορύφωμα χθες, Δευτέρα, όπου υποβλήθηκαν 262.000 φορολογικές δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι χθες αναμένονταν η λήξη της πρώτης καταληκτικής προθεσμίας για την οποία τελικά δόθηκε παράταση ως και την Παρασκευή.

Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση του, με αφορμή τον μεγάλο αριθμό δηλώσεων που υποβλήθηκαν χθες, αναφέρει ότι «το σύστημα TAXISnet, ανταποκρίθηκε στο πολύ μεγάλο φορτίο δηλώσεων».

Παράλληλα, καλεί τους φορολογούμενους και τους λογιστές να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή και να σπεύσουν να υποβάλουν έγκαιρα τις φορολογικές δηλώσεις και να μην περιμένουν την λήξη των προθεσμιών.

Αξιολόγηση