Εντείνεται ο έλεγχος των ανασφάλιστων οχημάτων

Εντείνεται ο έλεγχος των ανασφάλιστων οχημάτων
Με μεγάλη ένταση προχωρά ο έλεγχος των ανασφάλιστων οχημάτων από την Τροχαία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων, από τις αρχές του Ιουλίου έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σχεδόν 100.000 επιτόπιοι έλεγχοι ασφάλισης οχήματος από την Τροχαία σε όλη την Ελλάδα. Μέσω διασύνδεσης του Κέντρου Πληροφοριών με την Ελληνική Αστυνομία σε κάθε έλεγχο διαπιστώνεται άμεσα αν το όχημα ήταν ασφαλισμένο ή όχι.

Στους παραβάτες που εντοπίζονται να κυκλοφορούν με ανασφάλιστο όχημα επιβάλλονται τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος: 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Επιπλέον, αφαιρούνται το δίπλωμα, η άδεια και οι πινακίδες για 10 ημέρες. Ειδικά στην περίπτωση όπου το όχημα εμπλακεί σε ατύχημα, οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας αφαιρούνται για 2 χρόνια και επί υποτροπής για 3 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι η ασφάλιση αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία οχημάτων αποτελεί υποχρέωση εκ του νόμου και στην Ελλάδα ισχύει από το 1976.

Αξιολόγηση