Γαμβρίλης: Σημαντική για το τραπεζικό σύστημα η επιτυχής ΑΜΚ της Attica Bank

Γαμβρίλης: Σημαντική για το τραπεζικό σύστημα η επιτυχής ΑΜΚ της Attica Bank
Ξεκίνησε σήμερα, 10 Ιουλίου 2013, η διαπραγμάτευση των 666.689.407 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Attica Bank, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Με την ευκαιρία της εισαγωγής των νέων μετοχών, πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, πανηγυρική εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο πρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος της Attica Bank κ. Ιωάννης Γαμβρίλης, κήρυξε την έναρξη της διαπραγμάτευσης, σηματοδοτώντας έτσι την ιδιαίτερη σημασία τόσο της επιτυχημένης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου όσο και της δυνατότητας άντλησης κεφαλαίων από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο κ. Γαμβρίλης, με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση δήλωσε: «Είναι πεποίθηση μου ότι η επιτυχής έκβαση της αύξησης κεφαλαίου της Attica Bank αποτελεί μια θετική εξέλιξη όχι μόνο για την ίδια την Τράπεζα αλλά και για το τραπεζικό σύστημα και για ολόκληρη την ελληνική οικονομία. Και αυτό γιατί, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας άντλησης κεφαλαίων, δημιουργείται μια ιδιωτική τράπεζα (χωρίς δηλαδή την παρουσία του ΤΧΣ στο κεφάλαιό της), η οποία διεκδικεί επάξια τον ρόλου που της αναλογεί στο τραπεζικό σύστημα και στην προσπάθεια για την επιστροφή της χώρας στην οικονομική ανάπτυξη».

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την εισαγωγή των νέων μετοχών είπε μεταξύ άλλων: «Έχουμε την τιμή και την χαρά να φιλοξενούμε σήμερα με αφορμή την εισαγωγή των νέων μετοχών που προέκυψαν από την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της, την Attica Bank που αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό και αξιόλογο παράδειγμα για το πώς το Χρηματιστήριο μπορεί να αξιοποιηθεί από μια Διοίκηση που θέλει και γνωρίζει τον τρόπο για να αντλήσει κεφάλαια προκειμένου να ενισχύσει την αναπτυξιακή της πορεία. Είναι επίσης σημαντικό για εμάς το ότι η Attica Bank μέσα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατάφερε να πετύχει διασπορά σχεδόν 50% στο ευρύ επενδυτικό κοινό, κάτι που αποτελεί μοναδικό παράδειγμα για την τρέχουσα περίοδο».

Αξιολόγηση