Παράταση για την κινητικότητα από την τρόικα

Παράταση για την κινητικότητα από την τρόικα
Παράταση για την υλοποίηση του μέτρου της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων του στενού δημόσιου τομέα θα ζητήσει ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης από την τρόικα, η οποία επιστρέφει την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Μάλιστα, σήμερα το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης, προσερχόμενος στο υπουργείο, δήλωσε ότι με την τρόικα θα συζητήσει όλα τα ανοικτά θέματα της διοικητικής μεταρρύθμισης και ότι στόχος είναι «να εξασφαλιστεί η χρονική άνεση, για να γίνουν οι όποιες αλλαγές με αξιοκρατικά κριτήρια».

Μάλιστα, λόγω της κρισιμότητας του ζητήματος, αλλά και των στενών περιθωρίων που υπάρχουν, χθες ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σε σύσκεψη, για όλες τις εκκρεμότητες του δημοσίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, παρουσία του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει το επιχείρημα ότι έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από τις 2.000 απολύσεις που ζητούσε η τρόικα μέχρι τον Ιούλιο, με το κλείσιμο της ΕΡΤ και θα δείξει την αποφασιστικότητά της για επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης δομών και προσωπικού, που θα οδηγήσουν στην κινητικότητα 12.500 υπαλλήλους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προέλθουν κατά βάση από δύο μεγάλες δεξαμενές υπαλλήλων, εκείνες του υπουργείου Παιδείας (εκπαιδευτικοί) και των ΟΤΑ (δημοτικοί υπάλληλοι). Υπενθυμίζεται ότι το προσωπικό που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα θα αμείβεται με το 75% των αποδοχών του έως και 12 μήνες, προκειμένου να μετακινηθεί σε άλλες θέσεις όπου υπάρχει ανάγκη ανθρώπινου δυναμικού.

Αξιολόγηση