Ο αιφνιδιασμός της Τρόικας στον Στουρνάρα είναι ερωτήσεις για ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΡΤ

Ο αιφνιδιασμός της Τρόικας στον Στουρνάρα είναι ερωτήσεις για ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΡΤ
Λίγες ώρες πριν συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, οι επικεφαλής της τρόικας επισκέφθηκαν αιφνιδίως το υπουργείο Οικονομικών για να πάρουν απαντήσεις σχετικά με τις εξελίξεις στην ΕΡΤ και τις αποκρατικοποιήσεις.

Ο Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε τους τροϊκανούς πως τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών μετά και την απόφαση του ΣτΕ για το λουκέτο στην ΕΡΤ. Εκτός όμως από τις εξελίξεις στη δημόσια τηλεόραση, όπως ανέφερε νωρίτερα υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών τέθηκε και το θέμα των καθυστερήσεων στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, μετά την αποτυχία του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ.

Παράλληλα, συζητείται και το αίτημα της κυβέρνησης για τη μείωση για ένα εξάμηνο του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%, για το οποίο αναμένεται ακόμη η απάντηση των επικεφαλής της τρόικας, που μελετούν τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Σύμφωνα, επίσης, με τον ίδιο παράγοντα, έχει συσταθεί ειδική επιτροπή της τρόικας στο υπουργείο Υγείας, όπου εξετάζει το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ και τις ανάγκες χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι δύο πλευρές επιχειρούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία, πριν από το Eurogroup την προσεχή Πέμπτη, αλλά άγνωστο είναι ακόμη εάν οι επικεφαλής της τρόικας επιστρέψουν εκ νέου στην Αθήνα στο τέλος του Ιουνίου, εάν παραμείνουν ανοικτά αρκετά πεδία.

Αξιολόγηση