Γιατί «μπλόκαρε» η σημερινή δόση

Γιατί «μπλόκαρε» η σημερινή δόση
Η μη εκταμίευση της δόσης των περίπου 3,3 δισ. ευρώ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, μπορεί επισήμως να αποδίδεται σε «τεχνικό πρόβλημα», ωστόσο, στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκαλεί έντονο σκεπτικισμό.

Κι αυτό γιατί θεωρούν ότι έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά είναι ανακόλουθη σε ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα της νέας συμφωνίας για την αναδιάρθρωση της οικονομίας, που δεν είναι άλλο από την αναγκαστική απομάκρυνση 2000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος Ιουνίου. Πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η δόση δεν θα έρθει γιατί δεν έχει πάρει ακόμα πράσινο φως από τη γερμανική βουλή.

Η Αθήνα όμως επιμένει off the record να θεωρεί ότι όλα έχουν να κάνουν με τις καθυστερήσεις στα συμφωνημένα. Ωστόσο, ακόμα και από την πλευρά των ελεγκτών, η ανησυχία αυτή θεωρείται μάλλον υπερβολική. Και το πιθανότερο είναι πως έχει να κάνει με την πίεση που θέλει να ασκήσει το Μαξίμου στους κυβερνητικούς εταίρους, προκειμένου να συναινέσουν στην λύση που προωθείται για την ΕΡΤ. Κάτι που πάντως, μέχρι και σήμερα το πρωί τουλάχιστον, δεν φαίνονταν να βρίσκει πρόσφορο έδαφος, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες κανείς δεν ξέρει...

Αξιολόγηση