Πρώιμη η συζήτηση για μείωση του στόχου των ιδιωτικοποιήσεων, λέει ο Ρεν

Πρώιμη η συζήτηση για μείωση του στόχου των ιδιωτικοποιήσεων, λέει ο Ρεν
Πρώιμες χαρακτήρισε οποιεσδήποτε συζητήσεις αφενός για την αναθεώρηση των στόχων του ελληνικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων μετά την αποτυχία πώλησης της ΔΕΠΑ και αφετέρου για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν.

Μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τρίτης στη Χάγη με τον επικεφαλής του Eurogroup και ολλανδό υπουργό Οικονομικών Γερούν Ντεϊσελμπλούμ, ο κ. Ρεν τόνισε ότι «είναι πρώιμο να επανεξετασθούν οι στόχοι του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας, για τους οποίους μάλιστα μόλις πρόσφατα υπήρξε συμφωνία» όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Με βάση το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, η κυβέρνηση θα πρέπει να αντλήσει τουλάχιστον 1,8 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η δήλωση Ρεν έγινε μετά τη δημοσίευση σχετικού ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλούμενο ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο της Ελλάδας ανέφερε ότι η Αθήνα θα ζητήσει από τους δανειστές της - ΔΝΤ, ΕΚΤ και Βρυξέλλες - μείωση του στόχου των αποκρατικοποιήσεων για το 2013 λόγω του ναυαγίου πώλησης της ΔΕΠΑ.

Ο κ. Ρεν ζήτησε άμεσα την επαναπροκήρυξη διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ. «Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ δεν έχει ολοκληρωθεί και έχω εμπιστοσύνη ότι η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στις αναγκαίες κινήσεις για να εξασφαλίσει ότι οι αποκρατικοποιήσεις στον τομέα του φυσικού αερίου θα αποδειχτούν τελικά επιτυχείς» δήλωσε.

Αξιολόγηση