Η Citi επιμένει για το ελληνικό χρέος

Η Citi επιμένει για το ελληνικό χρέος
Εστιάζοντας στο μείζον θέμα των ημερών, τη διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στην Ευρωζώνη και το ΔΝΤ για τους χειρισμούς της ελληνικής διάσωσης μετά την τελευταία έκθεση του Ταμείου, η Citigroup επισημαίνει ότι οι διαφορετικές θέσεις ανάμεσα στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ ήταν ήδη γνωστές.

Απλά ήρθαν εκ νέου στην επιφάνεια, μετά την τελευταία ανάλυση - σοκ της Ουάσιγκτον πως πράγματι έγιναν σοβαρά λάθη και παραλείψεις στην κατεύθυνση διαχείρισης της ελληνικής κρίσης.

«Το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού κρατικού χρέους έχει αποσιωπηθεί τους τελευταίους μήνες, πιθανότατα για λόγους διευκόλυνσης της προεκλογικής εκστρατείας της γερμανίδας Καγκελαρίου A. Μέρκελ, ενόψει των γερμανικών εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου», αναφέρει η αμερικανική τράπεζα.

Τέλος, η Citigroup επισημαίνει ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους θα επανέλθει μετά τις γερμανικές εκλογές, εκτιμώντας μάλιστα ότι μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με τη συμμετοχή του επίσημου τομέα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί τότε.

Αξιολόγηση