Καμπανάκι στην κυβέρνηση για φορολογικούς ελέγχους

Καμπανάκι στην κυβέρνηση για φορολογικούς ελέγχους
Συστάσεις για την εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων έκανε στην κυβέρνηση ο Ευρωπαίος Επίτροπος Άλγκιρντας Σεμέτα, αρμόδιος για θέματα Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης, Ελέγχου και Καταπολέμησης της Απάτης, για την άμεση αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ιδιαίτερα στους πλούσιους και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο επίτροπος μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με θέμα «Βελτίωση των εργαλείων λήψης αποφάσεων με σκοπό την ενίσχυση της ανάκαμψης» είπε για την πάταξη της φοροδιαφυγής ότι: «Πολλά πρέπει να γίνουν για να θεωρείται ακέραιο το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα. Υπάρχει αργή πρόοδος μέχρι τώρα. Εργαλεία υπάρχουν πολλά αλλά απαιτείται πολιτική βούληση».

Επισήμανε μάλιστα πως οι εφορίες πρέπει να επανδρωθούν με «αξιόπιστο προσωπικό» και πως οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί «οφείλουν να προχωρήσουν σε πιο σκληρή συλλογή φόρων προς αυτούς που προσπαθούν να τους αποφύγουν. Δηλαδή προς τους πλούσιους και τους ελεύθερους επαγγελματίες».

Όπως εκτιμά ο κ. Σεμέτα η Ελλάδα θα μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης εντός του 2014 υποστηρίζοντας ότι «τα μέτρα που έχουν ληφθεί βρίσκουν ανταπόκριση και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο ελληνικός λαός και να είναι αισιόδοξος».

Αξιολόγηση