Επιμένει στην εκτίμηση για ανάπτυξη το 2014 ο Γιάννης Στουρνάρας

Επιμένει στην εκτίμηση για ανάπτυξη το 2014 ο Γιάννης Στουρνάρας
Οι αποκρατικοποιήσεις και γενικότερα η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον γάλλο ομόλογό του Πιερ Μοσκοβισί στο Παρίσι.

«Ήταν μια πολύ καλή συνάντηση» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας μετά την έξοδό του από τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γαλλικό υπουργείο Οικονομίας. Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από «θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία όπως οιαποκρατικοποιήσεις και άλλα γενικότερα».

Απαντώντας σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου γύρω από τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ για τη συνέχιση της ύφεσης το 2014, ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε στην εκτίμησή του ότι η Ελλάδα θα έχει ανάπτυξη το 2014. «Οι δικές μας προβλέψεις είναι καλύτερες γιατί ανταποκρίνονται καλύτερα στις πρόσφατες εξελίξεις. Πιστεύω ότι τα μοντέλα είναι μοντέλα παντού και δεν υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα σε αυτά. Σύμφωνα όμως με τις δικές μας προβλέψεις θα έχουμε μία μικρή ανάπτυξη του χρόνου» κατάληξε ο κ. Στουρνάρας.

Σχετικά με τις χθεσινές του δηλώσεις στο πρακτορείο Reuters σχετικά με προσεχή έκδοση ελληνικών ομολόγων ο κ. Στουρνάρας είπε ότι υπάρχει σαν σκέψη ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί κάτι. «Εξάλλου μη ξεχνάτε ότι του χρόνου τελειώνουν και τα χρήματα από το πρόγραμμα» είπε χαρακτηριστικά. Σχετικά με το σε ποιο ύψος θα μπορούσαν να είναι αυτά τα ομόλογα ο υπουργός εξήγησε ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμα για να καθορίσουμε κάτι τέτοιο».

Σε άλλο ερώτημα δημοσιογράφων εάν θα μπορούσε η Ελλάδα να σκεφτεί μια επιπλέον παράτασητη στιγμή που η Γαλλία και η Ισπανία εξασφάλισαν πρόσφατα παράταση, ο υπουργός είπε: «Προς το παρόν δεν χρειαζόμαστε παράταση. Εμείς όπως ξέρετε έχουμε πάρει ήδη δύο χρόνια παράταση έως το 2016, που αποφασίστηκε πριν από λίγους μήνες».

Αμέσως μετά τον κ. Στουρνάρα ο γάλλος υπουργός Οικονομίας είχε συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Φίλιπ Ρέσλερ.

Αξιολόγηση