Μηταράκης: Η ΕΕ να δώσει έμφαση στην ανεργία

Μηταράκης: Η ΕΕ να δώσει έμφαση στην ανεργία
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νότης Μηταράκης, συμμετείχε σήμερα στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες.

Κατά την διάρκεια της παρέμβασης του, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Το μεγαλύτερο θέμα σήμερα στην χώρα μου, αλλά και σε πολλά άλλα κράτη μέλη είναι η ανεργία, ειδικά των νέων. Αλλά όχι μόνο στην Ευρώπη. Στο Τόκιο, στην Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Τράπεζας, όλα τα κράτη, αναπτυγμένα ή αναπτυσσόμενα έθεσαν ως προτεραιότητα τους την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Σήμερα η Ευρώπη πρέπει να πάρει αποφάσεις, να κάνει επιλογές. Πριν από τρία χρόνια δώσαμε προτεραιότητα στην δημοσιονομική προσαρμογή. Τώρα, η έμφαση πρέπει να είναι στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας μας ώστε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Άμεσες και βιώσιμες θέσεις εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να κινηθεί κάθε απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έμφαση πρέπει να δώσουμε στην μείωση του κόστους της επιχειρηματικότητας, δηλαδή το φορολογικό, το διοικητικό και ειδικά της ενέργειας.

Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων πρέπει να δούμε και την εφαρμογή των κρατικών ενισχύσεων. Ώστε να ανταποκριθούμε στις σημερινές ανάγκες, σε μια εποχή βαθιάς ύφεσης και ανεργίας».

Αξιολόγηση