Αισιόδοξα μηνύματα από Φρανκφούρτη για τον συνεδριακό τουρισμό

Αισιόδοξα μηνύματα από Φρανκφούρτη για τον συνεδριακό τουρισμό
Αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα για την Ελλάδα και την ανάκαμψη του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού από τη Διεθνή Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού ΙΜΕΧ 2013 στην Φρανκφούρτη, στην οποία συμμετείχε και ο ΕΟΤ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών, περίπου 9.000 επαγγελματίες του κλάδου επισκέφθηκαν την έκθεση, ενώ αυξήθηκαν κατά 33% οι ατομικές επαγγελματικές συναντήσεις μεταξύ εκθετών και επαγγελματιών του συνεδριακού τουρισμού.

Το ελληνικό περίπτερο καταλάμβανε 275 τ.μ. και φιλοξένησε 26 εκπροσώπους του κλάδου, συνεδριακά κέντρα, επιχειρηματίες και μεμονωμένα ξενοδοχεία.

Ο ΕΟΤ παρουσίασε στους περίπου 150 αγοραστές που επισκέφθηκαν το περίπτερο ανάλυση με τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας, ενώ ο διευθυντής του Γραφείου του Οργανισμού στην Γερμανία, Παναγιώτης Σκορδάς, πραγματοποίησε συναντήσεις, με αντικείμενο την στενότερη συνεργασία και την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την προώθηση και του συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα.

«Το ενδιαφέρον των επαγγελματιών του συνεδριακού τουρισμού για την Ελλάδα υπήρξε μεγάλο, αποδεικνύοντας έτσι ότι το κλίμα εμπιστοσύνης για τη χώρα μας αρχίζει να αποκαθίσταται», ανέφερε ο κ. Σκορδάς.

Αξιολόγηση